içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Milas Tazelenme Öğrencileri, İlk Dönemlerini Değerlendirdi...

Muğla Tazelenme Üniversitesi Milas Kampüsünün 65 yaş üzeri öğrencileri, eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak, sömestr tatiline girdiler. Birinci dönemin son dersinde, Milas Meslek Yüksek Okulunda bir araya gelen Tazelenme öğrencileri, okulda geçirdikleri ilk yarının değerlendirmesini yaptılar.

Milas Tazelenme Öğrencileri, İlk Dönemlerini Değerlendirdi...
Nevzat Çağlar Tüfekçi

Muğla Tazelenme Üniversitesi Milas Kampüsünün 65 yaş üzeri öğrencileri, eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak, sömestr tatiline girdiler. Birinci dönemin son dersinde, Milas Meslek Yüksek Okulunda bir araya gelen Tazelenme öğrencileri, okulda geçirdikleri ilk yarının değerlendirmesini yaptılar.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji bölümü başkanı ve Üniversitenin 'Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi' müdürü ve aynı zamanda Muğla Tazelenme Üniversitesinin kurucusu olan Prof. Dr. Muammer Tuna başkanlığında Milas Meslek Yüksek Okulunda yapılan toplantıda; Tazelenme öğrencileri; derslerin kendi üzerlerinde yarattığı olumlu etkileri anlattılar,  işleyişteki aksaklıkları dile getirdiler ve çözüm önerilerini ortaya koydular.

Toplantıda TAÜ Milas Kampüsü için 7 kişilik bir yönetim kurulu belirlendi. Tazelenme Üniversitesi Milas Kampüsünün yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:  Zerrin Baydar, Turan Kıymaz, Bisal Kale, Besalet Alkaya, Gülden Sökelioğlu, Nurten Saydam ve Hüseyin Süleyman Dörtel. Yönetim kurulu üyelerinin daha sonra kendi aralarından başkan, başkan yardımcısı ve saymanı seçeceği açıklandı. Yönetim Kurulu üyelerinin, grup arkadaşlarını bilgilendirerek, çalışmalar ve derslerle ilgili her türlü organizasyonu gerçekleştireceği ifade edildi.

EV DEDİ KODULARINDAN KURTULDUK

Tazelenme öğrencileri, üniversite öğrencisi olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını, her derste ayrı bir psikolojik rahatlık yaşadıklarını, derslerden büyük zevk aldıklarını ve ev dedikodularından kurtulduklarını söyleyerek; kendilerine ders veren hocalarına teşekkür ettiler.

Toplantıda ilk sömestrin değerlendirnesini yapan Muğla Tazelenme Üniversitesinin kurucusu Prof. Dr. Muammer Tuna, teorik derslere devamın ve yıl sonunda ödevin hazırlanmasının zorunlu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Buraya moral düzeltmek için geliyorsunuz. Temel ilkemiz 'önce eğleniyoruz' ilkesidir. İlk sömestr bazı sorunlar olmuş olabilir ama bunlar zamanla aşılacaktır."
 
GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ

"İlerleyen süreçte bu derslerin faydasını kendi özel yaşamınızda ve sağlığınızda fark edeceksiniz" diye konuşan Prof. Dr. Tuna, şöyle devam etti: "Yıl sonunda 15 yaş psikolojisine sahip olacaksınız. Projeyi gönüllülük temelinde yürütüyoruz. Ben bu projeye inandım. Teorik dersleri arttırabiliriz. Tazelenme Üniversitesindeki dersler ve çalışmalarla hayatımızı disipline ediyoruz."

Kütüphanede bulunan kaynak araştırmasına dayalı yıl sonu ödevinin, beyni çalıştırarak, alzheimirin önüne geçmek olduğunu kaydeden Prof  Dr. Tuna sözlerini şöyle tamamladı: "Beyni çalıştırmak için, yazmak daha etkili oluyor. İnternetten indirdiklerinizi ev ödevi olarak vermeyin. İnterneti, bilgiye ulaşmak için kullanın. Değişik kaynaklara başvurarak ev ödevinizi hazırlayınız. Bu araştırma çalışması sizi daha çok motive edecektir."

ANKET FORMLARI

Toplantının sonunda Tazelenme öğrencilerinin doldurması için 21 sorudan oluşan "Bir aktif ve pozitif yaşlanma stratejisi olarak Tazelenme Üniversitesi" başlıklı anket formu dağıtıldı.

Yine bu anket formunun ekinde "Dünya Sağlık Örgütü Yaşam Kalitesi ölçeği yaşlı modülü" başlıklı 24 soruluk anket formu da yer aldı.

Anket formlarından elde edilecek bulgularla, dört yıl boyunca, yıllara göre Tazelenme öğrencilerinin gelişiminin izleneceği ifade edildi.
 

Tarih: 11-01-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum